CRUSH YOUR GOALS: 5 TIPS OM GEZONDER, GELUKKIGER EN PRODUCTIEVER TE ZIJN.

Doelen stellen is leuk! Je schrijft ze in je favoriete journal of notebook in leuke kleurtjes met fluostiften en handettering,... Maar wanneer puntje bij paaltje komt geef je je commitment na 3 dagen alweer op. Door je simpelweg op een paar basisdingen te concentreren, kun je een pak helderder denken en je persoonlijke doelen bereiken. Ze zeggen wel eens "one step at a time" en dat is absoluut iets waar ik in geloof. Durven dromen en doelen stellen, maar met een duidelijk en simpel plan.

Die manier van denken heeft voor mij wonderen gedaan. Wanneer ik een uitdaging tegenkom of twijfels heb over iets (geloof mij, dat gebeurt regelmatig!) denk ik aan het zinnetje 'als je twijfelt, denk dan als een atleet'. Dus, of je nu meer moet bewegen of gewoon in het algemeen 'level up your game in life', je kan zeker baat hebben bij deze tips. Ze kunnen niet alleen je gezondheid en conditie verbeteren, maar je kunt ze eigenlijk toepassen op alle doelen die je maar kunt bedenken.

HET IS OKÉ OM EEN BEGINNER TE ZIJN

Er zit zoveel kracht in een nieuwe start maken. Je hebt zin in verandering, wil bijleren en er helemaal voor gaan. Maar je wil niet 'falen'. Dat woord heeft een vrij negatieve bijklank voor velen, maar voor mij staat het voor groeien. En als je sneller leert falen, kan je sneller groeien, so let's grow!

Niemand is perfect in wat ie doet na het 1 keer te proberen. De mensen die het verste staan - of enorm gegroeid zijn als persoon - zijn de mensen die de diepste watertjes doorzwommen hebben en telkens weer opstaan wanneer ze keihard op hun bek zijn gegaan. Neem je het hen kwalijk? Waarschijnlijk niet! Want kijk maar eens wat ze nu bereikt hebben.

Durf te starten, zet de stap, spring in het diepe en omarm het mooie proces, want geloof me: falen en bewust stilstaan bij de stappen die je hebt gezet, dat is waar 'the magic happens'.

VRAAG JEZELF AF: WAAROM?

Start met het waarom, altijd! Fantastisch boek dat mij als persoon enorm heeft doen groeien. (Start with way - Simon Sinek) Ga deze zeker lezen als je een boekenfan bent, maar ook als je dat niet bent, hihi.

Schrijf het op, jouw waarom. Wat zwart op wit staat, maakt ruimte in je hoofd. Wees eerlijk tegen jezelf over waarom je wilt verbeteren. Mijn ervaring is dat zodra je het op papier zet, het echt wordt.

Moet je wat fitter worden? Waarom?

Heb je een energieboost nodig? Waarom?

Moet je extra kilo's kwijt? Waarom?

Of wil je op een hoger niveau concurreren? Waarom?

De redenen die je geeft, zullen je helpen begrijpen HOE je het best je doelen kan bereiken. Als je bijvoorbeeld zegt dat je fit moet worden, omdat je meer energie wil hebben om met je kleine bengels te spelen, dan is het misschien wel leuk om je kindjes te betrekken in je sportmoment. Je kunt met ze racen of aan de zijlijn trainen terwijl zij bezig zijn met iets waar ze dol op zijn. Op die manier bereikt u uw doel om fit te worden en doet u iets waar u gelukkiger van wordt.

STEL EEN DOEL EN MAAK EEN PLAN

Veel mensen merken dat eens ze een specifiek doel hebben om naar toe te streven, het hen motiveert om aan de slag te gaan. Begin met iets heel haalbaars en zorg ervoor dat je doel tastbaar is. Besluiten om 'fit te worden' is stap 1, maar omschrijf eens wat je wilt gaan doen. Misschien wil je elke dag minstens 10 minuten buiten wandelen of wil je fit genoeg zijn om over drie maanden 5 kilometer te lopen. Denk na over wat je kan doen en wat je gaat doen om actiever te worden.

Om een voorbeeldje te geven: ik zal zelf nooit de deuren van de fitness platlopen. Het is niet meteen de omgeving waar ik me goed voel. Ik hou ervan om te bewegen op een manier die ik leuk vind, liefst in een groep waar ik enorm gemotiveerd word. Niet zomaar een BBB-les waar ik de oefeningen achterna doe die de trainer vooraan voordoet. Ik hou van de diepere connectie, het community-gevoel, de push die ik krijg door anderen die even hard aan het afzien zijn als ik. Vind de manier waarop jij bewegen leuk vind & make it work!

DEEL JE DOEL

Vertel mensen over je doel, zodat zij kunnen helpen om je op koers te houden. Als je je plannen deelt met je boyfriend, vriendin of collega, kunnen zij helpen door je te helpen herinneren aan jouw radicale verantwoordelijkheid. Die mondelinge commitment kan ook helpen om je motivatie te stimuleren. Als je het eenmaal hebt uitgesproken dat je aan jezelf wil werken, kan de extra "druk" van iemand die close naast je staat u ertoe aanzetten te slagen. Het helpt je motiveren op de dagen dat je moe bent of een excuus probeert te vinden om te stoppen.

gif

PLAN VOOR SUCCES IN PLAATS VAN MISLUKKING

Let's talk self-sabotage. Als je een hekel hebt aan lopen, dan zal het opnemen van een looptraining in je plan je inspanningen al saboteren voordat je zelfs nog maar begonnen bent. Ja, hardlopen is goed voor je, maar als het vreselijke herinneringen oproept aan de lessen lichamelijke opvoeding of loopwedstrijden uit je kindertijd, dan is de kans groot dat je plots en toevallig een oude kast vindt om op te ruimen!

Maak een slim plan door een sportactiviteit te kiezen die je leuk vindt. Er zijn zoveel dingen om uit te kiezen, dus ik weet zeker dat je iets zal vinden waar je elke week naar uit kunt kijken. Zo kwam er vanmiddag in onze groepschat nog een berichtje binnen van een enthousiaste bootcamper dat ze een aftelkalender gemaakt heeft tot we weer voor de eerste keer samen mogen sporten. Hihi, leuk!

Een gouden regel: Als je niet gaat achter wat je wil bereiken - wat het ook mag zijn - zal je het nooit hebben. Vind je waarom, schrijf je doel op, deel je doel, maak een plan en neem radicale verantwoordelijkheid om dat te bereiken.

Wil jij ook graag gemotiveerd worden om aan jezelf te werken? Download dan de app 'Telegram' en voeg jezelf toe aan de community via deze link >>> https://t.me/joinchat/VZ0WQ4G-1Mw9_af- of via de knop 'Get motivated & inspired' in de link in mijn bio. Liefs, Jasmien

Logo

Bij The Face Bar draait alles om jou. Ontdek onze verscheidenheid aan behandelingen, elk ontworpen om jouw natuurlijke schoonheid te benadrukken en te verbeteren.

Locatie: Bekijk de kaart
Tel: 0498 56 82 97
E-mail: [email protected]
BTW: BE 0728.948.268

Maak een afspraak

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

[email protected]

Turnhoutsebaan 301,
2400 Mol

Openingsuren

Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op. Ons team staat klaar om uw wensen te bespreken en u te voorzien van een vrijblijvende prijsofferte.