IK WERD MOE VAN MIJN EIGEN EXCUSES...

De beste uitspraak die ik ooit al gehoord heb over excuses was tijdens een podcast van The Mindset Mentor: "Excuses are like buttholes. Everybody has one and they all stink." Als dat er niet boenk op is! Het is ook zo gemakkelijk om een reden te verzinnen waarom het niet zou lukken, waarom je het niet zou doen, waarom je er niet aan zou moeten beginnen,... Maar het is eigenlijk ook heel gemakkelijk om een reden te verzinnen om het wel te doen. Twee keer raden wat ervoor zal zorgen dat je verder geraakt in het leven? Jazeker...

Maar jongens, hoe schuldig ik hier aan was... Zo schuldig dat ik er op een gegeven moment zelf moe van werd! Dezelfde zinnetjes gingen voor de zoveelste keer weer door mijn hoofd.

"Pff, dat is niks voor mij."

"Ik kan dat niet."

"Waarom zou ik daar zelfs mee beginnen? Ik maak het toch niet af."

"Ja, maar..."

En die laatste is zelfs nog de ergste, de "ja, maar...". Geen enkel idee ging door mijn hoofd zonder dat het woord 'maar' erbij te pas kwam. Tot ik begon met mezelf te corrigeren en streepjes trok wanneer ik weer eens met een excuus op de proppen kwam. Erkennen was één! Er verandering in brengen was een hobbelige weg, but here I am.

Laten we er een voorbeeldje bij nemen. Laura wil graag aan zichzelf werken, zich beter in haar vel voelen, gezonder leven, meer bewegen en gewoonweg van haar leven een succes maken. Klinkt goed, hè? MAAR... wat Laura zichzelf vertelt is: "Ik kan dat niet, want ik heb een fulltime job, ik heb een dochtertje van 2 jaar en een heel huishouden dat daarbij komt kijken. & mijne vriend kan eten wat hij wil, maar komt geen grammetje bij. Die ondersteunt mij daar sowieso niet in." Hey guess what, Laura! De meeste mensen hebben een fulltime job, kinderen en een huishouden... En ik kan u garanderen dat er velen daarvan echt wel in hun succes staan. Daarnaast; ook magere mensen eten maar beter gezond, want things are called essential for a reason. Essentiële aminozuren, essentiële vetzuren, essentiële voedingsstoffen,... Je lichaam maakt bepaalde stofjes niet zelf aan en moet die dingen dus halen uit wat je eet doorheen de dag. Da's waarom ze 'essentieel' zijn.

Je kinderen als excuus gebruiken of gewoonweg met de vinger te wijzen naar een ander vind ik sowieso maar een beetje flauw, niet? Gebruik die kleine uk, je dierbaarste bezit, net als reden om te bereiken wat je wil bereiken, zodat ze een voorbeeld kunnen nemen aan jou! Laten we nu gewoon komaf maken met die gekke dingen die we tegen onszelf zeggen en onze dromen waarmaken.

DURF OM HULP VRAGEN

Wat je ook wil bereiken; er is waarschijnlijk al iemand je voorgegaan. Iemand die al door die diepe dalen is gegaan en staat waar jij zou willen staan. Durf te vragen hoe hij of zij dat gedaan hebben. Mensen staan open om te delen wat ze doen, als jij aangeeft van hen te willen leren. Hoogstwaarschijnlijk zien ze dat zelfs als een compliment.

Ik weet dat je hiervoor een stuk ego aan de kant zal moeten zeggen. Voor velen voelt om hulp vragen aan als falen, want ze konden het niet in hun eentje. Ik zie het net als een enorme kracht. Bekijk het eens anders! Je hebt de durf en het lef gehad om toe te geven dat het je niet in je eentje lukt. Je bent bereid om je open te stellen om luisteren naar en leren van anderen om er zelf beter van te worden.

JIJ BENT VERANTWOORDELIJK

Als jij je graag beter in je vel wil voelen, ga je de oplossing hoogstwaarschijnlijk ook bij jezelf vinden. Jij steekt die negatieve gedachten tussen je 2 oren. Jij steekt die hamburger in je mond. Jij komt telkens met een reden om niet te sporten. Jij bent de persoon die altijd afkomt met een 'ja, maar...'. Welke leugentjes blijf jij jezelf opnieuw en opnieuw vertellen? Je kan er echt doorheen werken als je je gaat focussen op succes. Zoek eens uit waarom jij je vooruit wil, waarom jij dit verdient, waarom je het WEL zou kunnen.

Als jij (nog) niet het leven hebt dat je wil leiden, dan ben jij daarvoor verantwoordelijk. & heb jij wel het leven dat je wil leiden, ook dan ben jij daar verantwoordelijk voor. Think about that!

SCHRIJF JE EXCUUS OP

Dit is echt de moeite om eens te doen! Ik heb mezelf een kriek gelachen toen ik de excuses die voorbijvlogen begon op te schrijven. Doe zelf eens de test. Wat is iets dat je heel graag zou willen bereiken, zou willen doen of terug opnieuw doen. Vraag jezelf ook eens af waarom je dat zou willen. En schrijf dan nu als laatste je allerbeste excuus op om datgene niet te doen. Oke, dat gezegd zijnde... Je hebt nu misschien één of een heel lijstje van excuses voor je liggen. Zoek nu voor elk excuus een oplossing.

"Ja, maar ik heb het geld niet." - start dan met een spaarplan

"Ja, maar ik kan dat niet." - stel jezelf dan open om het te leren en vraag hulp

"Ja, maar er zijn er al zovelen die dat doen." - er zijn ook 101 soorten wasmiddel en jij kiest toch dat ene

Wat er bij mij het vaakste stond? JUST DO IT! Ik had schrik of had geen zin. Geen zin om uit bed te komen, schrik wat anderen van me dachten, geen motivatie om er toch aan te beginnen,... Maar moest ik het niet gewoon gedaan hebben, stond ik ook niet waar ik vandaag sta.

SUCCES LOOPT NIET VAN EEN LEIEN DAKJE

Het zou veel te gemakkelijk zijn als succes er van vandaag op morgen is en er nooit niets misgaat. Je zou er als persoon ook niet sterker uitkomen als er geen obstakels zijn. Maar bij elk obstakel heb je een keuze... Oftewel vind je een weg, je vind een excuus of je verzint een manier waarop het kan werken voor u.

Vaak willen we ook veel te snel een bepaald resultaat behalen. We willen onszelf de tijd niet gunnen en willen al HE-LE-MAAL niet 'op onzen bek' gaan. Maar als altijd alles goed zou gaan, je nooit een obstakel zou tegenkomen,... dan heb je aan het einde van de waarschijnlijk heel weinig of zelfs niets geleerd. Meer zelfs; ik durf ervoor te wedden dat je ego hierbij snel komt opsteken. Dan zal ik maar spreken uit ieders naam (want ik ga er nu effe vanuit that you agree with me) dat een ego iemand niet altijd mooier maakt. Dus loop eens keihard tegen de muur, ga eens goed op je bek, kruip over al die hobbels, graaf eens heel diep... en sta terug recht. Het maakt je alleen maar een mooier mensje.

Maar nu ben ik wel benieuwd. Wat is jouw allerbeste, maar misschien ook meest gebruikte excuus?! Plaats hem onder de nieuwe post op mijn Instagram @glowwithmien.

Logo

Bij The Face Bar draait alles om jou. Ontdek onze verscheidenheid aan behandelingen, elk ontworpen om jouw natuurlijke schoonheid te benadrukken en te verbeteren.

Locatie: Bekijk de kaart
Tel: 0498 56 82 97
E-mail: [email protected]
BTW: BE 0728.948.268

Maak een afspraak

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

[email protected]

Turnhoutsebaan 301,
2400 Mol

Openingsuren

Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op. Ons team staat klaar om uw wensen te bespreken en u te voorzien van een vrijblijvende prijsofferte.