MIJN 5 BESTE POST-PAASTIPS

De chocoladeletters van de Sint zijn waarschijnlijk de deur nog niet uit en daar zijn de paaseieren al. Oh, jongens wat een overload altijd in die snoepkast. ???? Na zo'n feestdag voel ik me altijd en beetje 'foggy'. Het gevoel dat mijn hoofd vastzit in een soort wolk & woeps, daar is het eerste puistje al!

SELF-TALK, BABY!

Boor jezelf niet de grond in, omdat je gisteren wat paaseieren gegeten hebt. Die onnodige stress verhoogt je cortisolniveau en zorgt voor extra vetopslag. Ga jezelf niet slecht praten. Je zou je beste vriendin ook geen zwijn noemen, omdat ze 3 paaseieren meer gegeten heeft.

Be sweet to yourself en die vetopslag is dan ook meteen een extra reden om wat minder te stressen. ???? Het was soulfood en je hebt ervan genoten. Want ja, af en toe een stukje chocolade is gewoon écht lekker. Het gaat tenslotte nog altijd om een leuke tijd hebben met mensen die je graag ziet.

WATER, WATER, WATER!

Drink zoals je nog nooit gedronken hebt. Met een korrel zout nemen natuurlijk, want 8L is nét wat veel van het goeie. De kans is groot dat je gedehydrateerd bent van de suiker en al dat eten... Maar dat niet alleen! Suiker heeft een enorme invloed op het collageen in onze huid. Collageen is het eiwit dat zorgt voor de elasticiteit en stevigheid van onze huid. Suiker kan zich gaan binden aan dat collageen, waarbij schadelijke stofjes ontstaan. Dat hele proces noemen we 'glycatie' en is dus letterlijk het versuikeren van de eiwitten in je huid. Hierdoor verharden de elastische vezels en blijft het weefsel minder elastisch… Het gevolg zijn rimpeltjes en een slappe huid. Water drinken dus, zodat alle afvalstoffen uit je lichaam geraken. Je huidje zal je (en mij hihi) later dankbaar zijn.

EET EEN EIWITRIJK ONTBIJT.

Bouwstofjes! Maak een evenwichtig ontbijt waar voldoende eiwitten aan te pas komen. Bijvoorbeeldiets met eieren, kip, kalkoen,... Of een proteïnepoeder als je graag smoothiebowls of dergelijke maakt. Veel mensen zeggen dat ze liever echte voeding gebruiken, maar een (plantaardig) eiwitpoeder is zéker even echt, makkelijk verteerbaar en snel in gebruik. Als je voor iets kwalitatief gaat is het een leuke meerwaarde om ermee aan de slag te gaan in je baksels, ontbijtjes en healthy chats. Ik kan in ieder geval niet meer zonder! Eiwitjes hebben trouwens ook een hoger thermisch effect dan vetten en koolhydraten, waardoor je meer calorieën verbrand door ze alleen al maar te eten. Het reguleert ook je hormonen (die trouwens bestaan uit eiwitten), want die suiker brengt heel wat chaos met zich mee. Daarnaast heeft het nog vele andere voordelen. Protein it is for me!

EET VROEG.

Je denkt misschien "vandaag ga ik intermittent fasten", "vandaag sla ik het ontbijt en middageten over" of "vandaag de rem erop", maar not today. Wees voorbereid en just go back to normal! Je denkt misschien "vandaag ga ik intermittent fasten", "vandaag sla ik het ontbijt en middageten over" of "vandaag de rem erop", maar not today. Wees voorbereid en just go back to normal! Je insuline is niet je beste vriend na zo'n suikerfeest. Je hebt je lichaam en bloedsuikerspiegel door een enorme rollercoaster gehaald. Doe er alles aan om die suikerspiegel weer stabiel en onder controle te krijgen. Eet regelmatig en ga vooral niet uitstellen om die paaseieren te "compenseren". Dat zal eerder leiden tot een (vr)eetbui in de avond.

DOE DE CHOCOLADE WEG NA VANDAAG.

Als je dat wil natuurlijk... Of deel het uit aan anderen. Leg het weg voor andere keren als er mensen langskomen. Hou de chocolade die je écht wil opeten bij en gooi de rest gewoon weg. Als je dat niet kunt, doe dan iets van de 2 bovenstaande. Maar wie wil nu nog die paaseieren nu je weet dat je je hormonen ermee uit balans haalt en er sneller rimpeltjes van krijgt... Groetjes van een ‘altijd ziek na feestdagen’-girl. ????

Logo

Bij The Face Bar draait alles om jou. Ontdek onze verscheidenheid aan behandelingen, elk ontworpen om jouw natuurlijke schoonheid te benadrukken en te verbeteren.

Locatie: Bekijk de kaart
Tel: 0498 56 82 97
E-mail: [email protected]
BTW: BE 0728.948.268

Maak een afspraak

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

[email protected]

Turnhoutsebaan 301,
2400 Mol

Openingsuren

Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op. Ons team staat klaar om uw wensen te bespreken en u te voorzien van een vrijblijvende prijsofferte.