PASEN KAN NET ZO ZOET ZIJN MET EEN BEETJE MINDER SUIKER.

Het is zooo makkelijk om met Pasen veel te veel chocola of suiker in het algemeen te eten. Ik ben er achteraf soms zelfs eventjes niet goed van. Zo’n ‘mottig’ gevoel dat er nog vanalles op je maag ligt, dat er precies niet meer bij kan. Hier zijn wat tips om de zoete verleiding te weerstaan. Of niet. Want jij doet nog altijd lekker wat je zelf wil.

 Het gaat om de balans Ontzeg jezelf niks, het is oké om af en toe iets zoets te eten bij speciale gelegenheden. Maar als je weet dat je iets minder ideaal gaat eten, zorg er dan voor dat de rest van je dag gevuld is met goede gezonde voeding! Je hebt de grootste nood aan eten al vervuld met voedingsrijke dingen, waardoor je minder gaat schrokken naar al die extraatjes. GLOW-tip: Wist je dat schrokken echt niet goed is? Je hebt het misschien al gehoord, maar vaker kauwen op je eten is écht belangrijk. 

Je maakt simpelweg je eten kleiner, zodat enzymen en bacteriën - die géén tanden hebben - ermee aan de slag kunnen. Zijn de brokken nog groot? Dan kunnen ze enkel bij het buitenste laagje. Op elke hap 25 keer kauwen vanaf nu dus! Begin de dag goed Of dat nu om 7u in de ochtend is of om 11u ‘s middags; Maak de eerste maaltijd van je dag een feestje en zo goed mogelijk uitgebalanceerd. 

Eventueel met een grote smoothie vol vezeltjes, eiwitten, gezonde vetjes en een vleugje liefde. Je darmen zullen je héél dankbaar zijn en al je darmbewonertjes zullen klaar zijn om te verwerken wat er daarna ook komen mag. Groene smoothies zijn trouwens een leuke manier om jezelf vol te stoppen met fruitjes en groenten, veel beter dan voorgemaakte sapjes of brikken vruchtensap, omdat er minder toevoegingen zijn en meer vezeltjes in zitten. Ikzelf gebruik graag een plantaardig eiwitpoeder om mijn smoothies wat meer smaak te geven, maar ook wat meer body doordat het eiwitrijker is. 

Ga wel voor eentje van goede kwaliteit! Bladgroenten zoals spinazie zijn trouwens geweldige ontgifters voor het lichaam. Beetje een vies woord hè, maar uiteindelijk is je lichaam constant aan het detoxen. Er is gewoon bepaalde voeding die dat proces versnelt of ten goede komt. Dus die groene smoothie is misschien ook wel een goed idee voor de dagen na het heftige suikerfe- … euh, ik bedoel Paasfeest.

Drink veel water Soms herkennen we het verschil niet tussen honger en dorst. Drinken geeft je een voller gevoel en véél minder zin in suiker. Win-win! Maar het is niet altijd voor iedereen even makkelijk om water te drinken. Het is niet lekker, het is saai en sommigen beweren zelfs dat ze het niet lusten (kan dat écht? :D). 

GLOW-tip: Heb je ooit al eens smaakwatertjes, Aqua-Mocktails of Tea Bombs gemaakt?! My god, I’m in love with those en ze zien er altijd supermooi uit. Zoek wel voor alternatieven om bij je water te doen die niet vol verborgen suiker zitten, als je er graag wat bewuster mee bezig bent. Draai het potje/busje van je grenadine - of wat je ook wil gebruiken - eerst een keertje om en analyseer het etiket. Maar fruit does the work eens zo goed voor de smaak als je er wat creatief mee omgaat. Switch it up! De Paashaas eet dus chocola? ???? 

Dacht het niet! Die eet wortels, dus snacks zoals wortel- en seldersticks met een hummus- of guacamoledip passen veel beter bij dit feestje dan al die verschillende eitjes. Althans, naar mijn mening. Ben ik trouwens de enige of mispak ik mezelf nog steeds aan de kleurencode in de smaken van die paaseieren? Was blauw nu puur of wit met praliné? Als alternatief voor paaseitjes kun je je eigen favoriete proteïneballetjes maken. 

Geef de balletjes een paastintje door ze op een prikkertje te steken en in gesmolten pure chocolade te dompelen (of maak er konijntjes van). Kies wel voor pure chocolade van goede kwaliteit die minder suiker bevat. Of maak gezonde mueslireepjes en besprenkel ze met pure chocolade. De truc is gewoon dat je er vanzelf al minder chocolade overheen zal doen, omdat die balletjes en repen vanzelf al énorm veel smaak hebben. 

Ofja, die van mij toch, hihi. Geloof me; voor elke guilty pleasure is er een gezonde variant te maken, die niet alleen kéilekker is, maar waar je darmbewonertjes ook eens zo blij van worden. Zo blijven we bij GLOW wekelijks recepten bij maken, uittesten en verspreiden onder onze deelnemers. 

We geven allemaal wel eens toe aan net wat te veel. Maar met een beetje evenwicht en balans kun je erop vertrouwen dat je darmen happy zijn en in staat om te verteren wat je ook naar binnen gooit! Hieronder nog het recept van mijn all time favorite proteïneballetjes. Vrolijk Pasen! CHOC PROTEIN BALLS Ingrediënten (9 balletjes): * 2 ontpitte dadels * 2 eetl. chocolate protein powder * 2 scheppen havervlokken (of -mout) * 40ml plantaardige melk * 1 eetl. Pindakaas (ik gebruik liever amandel- of cashewboter) * 2 theelepels pure cacao nibs (is een magje, geen moetje!) * grof zout Blend de dadels met de havermout en pulseer 5-6 keer. 

Voeg daarna alle ingrediënten toe en blend samen. Gebruik een eetlepel om de porties te scheppen uit je blender/food processor. Je kan 9 balletjes rollen en ik eet er meestal 3 als snack. Je kan ze zéker 3-4 dagen gekoeld in de frigo bewaren in een afgesloten doosje. Enjoy! ????

Logo

Bij The Face Bar draait alles om jou. Ontdek onze verscheidenheid aan behandelingen, elk ontworpen om jouw natuurlijke schoonheid te benadrukken en te verbeteren.

Locatie: Bekijk de kaart
Tel: 0498 56 82 97
E-mail: [email protected]
BTW: BE 0728.948.268

Maak een afspraak

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

[email protected]

Turnhoutsebaan 301,
2400 Mol

Openingsuren

Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op. Ons team staat klaar om uw wensen te bespreken en u te voorzien van een vrijblijvende prijsofferte.