IN 3 STAPPEN JE HUID HERFSTKLAAR MAKEN.

Hallooo herfst! Voor ik het wist zat ik een tijdje geleden met een dikke jas en sjaal in een veel te warm gestookte auto nadat het de dag ervoor nog een lekkere 20 graden was. Veel mensen lopen rond met een loopneus of verstopte neus. We hebben al te maken gehad met de eerste schilfertjes rond de neus en droge lippen. Waarschijnlijk merk je het ook aan je huid. Een trekkerig gevoel? Een doffe uitstraling? Oneffenheden? Droog en ruw gevoel? Dan ben je zeker niet alleen!  

De temperaturen buiten gaan langzaamaan omlaag en de verwarming binnen gaat weer aan. Dé formule voor een trekkerige huid met die lage luchtvochtigheid. Je velletje moet dus weer herstellen en transformeren van een zonbeschadigde, doffe huid naar een gezonde, stralende huid die sterk genoeg is om de koude, gure winter en komende zomermaanden aan te kunnen. De ideale periode dus om je huidverzorging onder de loep te nemen en aan te passen aan de behoefte van je huid.

STAP 1: GLADMAKEN EN OPFRISSEN

Een droge huid is waarschijnlijk niet je enige probleem. Want als het bruine zomerkleurtje verdwijnt, blijft er dikwijls een huid over die er heel wat minder egaal en stralend uitziet dan op de vakantiekiekjes. Gelukkig is hier veel aan te verbeteren.

Exfoliëren met fruitzuurtjes zoals glycolzuur, melkzuur of salicylzuur is nu zeker geen overbodige luxe. Doordat een exfoliant de dode huidcellen verwijdert, krijgt de huid een gladder huidoppervlak en dus weer een fris, egaal en stralend uiterlijk. 

Je kunt ook kiezen voor een serie peelings bij een professional. Hierbij worden dezelfde stoffen gebruikt als in een exfoliant voor thuisgebruik, maar dan in hogere concentraties. Bij The Face Bar doen we dit met Dermalogica’s meest krachtige peeling tot nu toe; de Pro Power Peel. Hierbij gebruiken we peelings die de bovenste lagen van de huid verwijderen om zo de celdeling en –vernieuwing te stimuleren en verbeteren de textuur en uitstraling van de huid. Wil je je huid echt aanzienlijk verbeteren, bouwen we best eerst op met een Proskin-behandeling om te huid goed voor te bereiden. Daarna kunnen we van start gaan met de Pro Power Peel. Met een goed behandelplan houd je je huid sterk, maar werk je wel krachtig genoeg om je lijntjes, rimpels, acné, onzuiverheden en pigmentvlekjes te verminderen.

Voor alle behandelingen met peelings geldt: overdrijf niet! Te veel en te heftige behandelingen kunnen je huid juist verslechteren en irriteren.

STAP 2: HYDRATEREN EN HERSTELLEN

Niet alleen heeft je huid door de zon een flinke klap gehad, maar ze moet ook nog eens omschakelen naar een lagere luchtvochtigheideen verminderde talgproductie en een afgenomen hoeveelheid lipiden. Het gevolg is een droge, soms wat schilferige en zelfs onrustige huid. Gelukkig is dit goed op te lossen door wat vaker te smeren en eventueel een wat vettere crème te gebruiken dan in de zomer. Ook na het douchen smeer je je best meteen in; liefst wanneer je huid nog wat vochtig aanvoelt. Is je huid heel droog (en/of zelfs geïrriteerd), breng dan ’s nachts een voedende crème aan of breng een dun laagje Barrier Repair aan over je moisturizer.

STAP 3: BESCHERMEN

Zelfs als je afgelopen zomer dagelijks SPF hebt gesmeerd, is de kans groot dat je toch zonschade opgelopen hebt; de vrije radicalen die in de zomer geproduceerd zijn hebben je cellen, DNA en andere structuren (collageen en elastine) in de huid beschadigd. Bovendien is de voorraad van huideigen antioxidanten zo vlak na de zomer behoorlijk uitgeput, heeft je huidbarrière flink te lijden gehad en is je immuunsysteem wat minder efficiënt gaan werken. De herfst is dan ook het moment om je huid een flinke boost te geven.

Van ingrediënten zoals vitamine A-zuur en vitamine C is in heel wat wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat ze echt werken voor een zonbeschadigde huid. Stofjes zoals Niacinamide en Ceramiden gaan dan weer je huidbarrière herstellen. Ook vochtvasthoudende stoffen als Collageen en Hyaluronzuur zijn in de herfst een slimme keuze. Vergeet vooral niet die zonnefilter dagelijks te gebruiken! Want smeren moet, elke dag van het jaar, dus ook in de herfst… 

Producten met vitamine C

Producten met Hyaluronzuur

Logo

Mijn commitment is jou verderhelpen met je wimper-, wenkbrauw- en huiddoelen. Met mega waardevolle tips, kwalitatieve behandelingen en een fijne beleving in een huiselijke sfeer.


Locatie:      Bekijk de kaart
Tel:             0498 56 82 97
E-mail:        [email protected]
BTW:           BE 0728.948.268

Afspraken

Alle info over de behandelingen kan je op de website terugvinden. Indien je vragen hebt omtrent het boeken of bepaalde behandelingen mag je steeds contact opnemen.

☎ +32 498 568 29

[email protected]

Turnhoutsebaan 301,
2400 Mol

Openingsuren

ma     09:30 - 18:00

di      14:00 - 20:00

woe   09:30 - 18:00

do     09:30 - 18:00

vr      gesloten

za     gesloten

zo     gesloten